Idéträdgård RUM UTAN RAMAR
 
Vi har fått uppdraget att skapa en idéträdgård för Sveriges största trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar. Tillsammans med fem andra aktörer inom stadsodling och samhällsutveckling visar vi upp en monter på tema samskapande, hållbarhet, lek och form.
 
Min roll är att skapa visuellt och kreativt helhetskoncept med ramverk som fungerar för alla aktörer - Gatsmart - Tillitsverket - Hönan & Ägget - Boodla - Good Garden. Tillsammans med inbjudna gäster håller jag även i workshops på tema amplar med återbruk och kreativt skapande i BLOMLABBET som är en nyhet på mässan.
 
I detta projekt arbetar jag även med en grupp gymnasieelever från YBC i Sickla med stöd av Vinnova. Här några bilder från processen samt programförklaring längst ner på sidan.
 
 
 
 
Nedan skapande av kokedamas med mossa och ampeltetror. Rent återbruk.
 
 
 
Plantera något i enkla ampeltetror att driva upp inne och sedan hänga upp ute eller fortsatta använda inne som dekoration i fönstret.
 
 
 
Barnen är med och hjälper till att bygga monter modell.
 
 
 
 
Enkla material - lite färg, en kniv och ståltråd.
 
 
 
Monterkonceptet är visuellt med en inramning som känns lite som en målar verkstad. I mitten byggs en totempåle där linor fästs för upphängning av amplar t ex. Den blir som en skulptur som spelar mot byråtornet som också byggs på höjden målat i samma kulörer.
 
Montern blir som en målning med kraftfulla pensledrag men där innehållet är lekfullt lätt och växtligheten mjuk.
 
 
 
Totempåle i förstadie ...
 
 
 
Vi som arbetar i montern får varsin "gardenpocket" som sys upp med ett av mina tyger med mönstret Blommor & Broar. Ett talande namn för innehållet och temat i montern.
 
 
 
Kan bäras med två karbinhakar i bältet eller med ett isytt textilband att knyta runt. "Garden pockets" kommer att kunna köpas i Affären i Gamla Stan.
 
 
 
Fin hjälp med sömnad av bästa Mina Gul. Prototyp gjord av Titti, Tittis Ting.
 
 
 
 
Utveckling av en koncept- och planskiss. Från den första . . .
 
 
 
. . . och en utveckling . . .
 
 
  . . . Till en annan . . .
 
 
 
 
 
En Tabloid-tidningssida trycks och delas ut i montern.
 
 
Programförklaring och samarbetspartners.