MIN BREDD ÄR MITT SIGNUM
 
Jag arbetar med visuell kommunikation, grafisk form och illustration. Mitt målande och fria bildskapande har under de senaste 15 åren präglat mitt arbete som formgivare och ger stor frihet och inspiration inom mina olika arbetsfält.

Som fri bildkonstnär och designer skapar jag mönster och bilder för tapet, textil, mattor och artprints. Bredden mellan det egna skapandet och formgivning på uppdrag, ger en mix i mitt arbete som jag är väldigt glad över och som blir ett extra värde för mina kunder.
 
I grunden en kommunikatörsutbildning, fil kand-examen med tyngdpunkt i medie- och kommunikationsvetenskap från Lunds Universitet,  även inkluderat sociologi, filosofi, ekonomi och vetenskaplig teori. Ett stort samhällsintresse och socialt engagemang har fört mig i vidare cirklar kring projekt med hållbar inriktning.
 
Med mitt form- och konstdriv har jag sedan vidareutbildat mig inom visuell kommunikation, grafisk form, illustration och konst på Beckmans School of Design (kvällsskola och kortare workshops) och på Berghs school of Communication (grafisk form och projektledning).

Som projektledare och processledare har jag verkat i uppdrag med stor bredd. Exempelvis utveckling av IKEAs globala intranät, kreativ workshop i inredningsprojekt för medarbetare på Stockholmshem, rumsutveckling av NAV-scen, en mötesplats och workshopscen för hållbar samhällsutveckling i Nacka Kommun.
 
LEDORD för inriktning och genomförande
 
HJÄRTA - Jag använder min kompetens till att arbeta hållbart för projekt, samhälle och individ.
 
HUMOR - Att se humor i det vanliga, överrumpla i projekt och utförande ger ofta bästa effekten.
 
FINESS - Med en genomtänkt idé och strategi bär det sig hela vägen.

 
Som ett juvelskrin på farmors vind.
Med spännande och oväntade smycken, som gör dig lycklig, snygg, dramatisk eller full i skratt. Så beskrivs min kreativitet.
 
KONSTNÄRSSKAP

År 2011 fick jag Konstnärsstipendium av Handelsbanken och Gustavsbergs Konstförening.

Gustavsbergs Konstförenings motiveringen:
”Camilla Eltell tilldelas stipendiet för sin förmåga att med lekfullhet och oräddhet prova nya tekniker. Hon utövar nu sitt konstnärskap inom flera områden och når därmed ut till en bred och uppskattande publik”.

Måleriet har jag utvecklat själv under många år men jag har även haft förmånen att måla för och med Inga Björstedt, textilkonstnär, tecknare och målare i Vallåkra, www.ingabjorstedt.se samt gått flera korta utbildningar i måleri och skulptur.
 
Inspiration får jag från allt som passerar i vardagen och genom associationer kring hur vi människor beter oss, rör oss och kommunicerar. Några har uttryckt mitt bildspråk som "musikaliskt" eller "lyriskt" och det kan möjligen komma ur att jag sedan liten aktivt sjungit i olika sammanhang.

Jag är medlem i Värmdö Konstnärer och har bland annat ställt ut mitt måleri på The Brick Lane Gallery i London.
 
En bit av tapetmönstret Coverpaper Dress, Inka med fjädrar. Mönstret är en förädling av foton från mitt ateljégolv där många målningar gett färgspill och märken. Resultatet bli ett möte mellan måleri och inredning.
Se hela mönstret här