Öppen Ateljé / PANNCENTRALEN
 
Under Porslinets dag 28 aug 2016 öppnade vi upp Panncentralen i Gustavsbergs hamn där jag ställde ut bildkonst tillsammans med keramiker och glaskonstnärer. Många besökare, mycket uppskattat, fina nya kontakter och publik. Tack!
 
 
 
 
 
 
 
 
Målningarna ska fotas ordentligt sen kommer de upp på webben också!
 
-------------------------------------------------------------------
 
 
 
In Between Öppen Ateljé
 
Min nya ateljékollega Patrik Lundell och jag öppnar upp min studio redan den 14 mars mellan kl 13-16.
 
 
 
 
Ideträdgård, Nordiska trädgårdar 26-29 mars 2015.
 
Vi har fått uppdraget att skapa en av mässans idéträdgårdar för att inspirera besökare. Jag är huvudprojektledare tillsammans med Ulrika Flodin Furås och vi har bjudit in några aktörer till att vara med och skapa en monter med budskap om Lek - Hållbarhet - Form och Samskapande - viktiga komponenter i samhällsbygget. Riktigt spännande!
 
Vi har den äran att samarbeta med Boodla, Stadsodling Stockholm, Tillitsverket, Hönan & Ägget och Good Garden. Vi bildar tillsammans en livscykel där vi ser till alla människor i alla åldrar.
 
Bildkollage som visar vårt tema coh profilerar Rum Utan Ramar på mässan.
 
 
 
Nedan monterskisser in progress.
 
Idéskiss utkast 1.
 
 
 
Början till modell...
 
 
 
Kärl och växter - förslag som utvecklas ... Principen är att vi tar vad vi har. Viktigast är vad vi skapar på plats och vilken interaktion vi får med besökarna kring trädgård, lek och samskapande.
 
 
 
 
Konst på Skeviks Gård
Värmdö Konstnärer där jag är medlem, arrangerar halvårsvisa konstutställningar på Skeviks Gård, ett lantligt konferenscentrer en bit utanför Gustavsberg mot Norra Lagnö. Tre av mina verk pryder nu matsalen. Skeviks Gård har runt 500 gäster privat och konferens i månaden så spridningen till ny publik blir bra.

 
 
Ny konstnärskollega i ateljén - Parik Lundell
Från januari 2015 flyttar Patrik Lundell in med sitt måleri. Spännande och kul. Vi planerar gemensam "öppen ateljé" den 14 mars, som en förtitt inför den årliga Öppna ateljén med G-studion i maj.

 

 

Art in progress ... Patrik Lundell

 

 

Konstutställning på Advoktfirman Fylgia juni-sept 2014
Firman har en aktiv konstförening som arrangerar löpande utställningar med byte var tredje månad. Jag ställde ut runt 40 verk med blandad teknik för att visa hur mitt konstnärsskap ser ut. Originalmåleri, illustration och textilmönster. Även en karmstol med textilmönstret Tools Allover visades. Den köptes direkt och en stol till beställdes. Givetvis blev nya stolen unik eftersom använda möbler kläs om. Här samarbetade jag med Möbeltapetserare Ylva Gutke på Min egen.
 
 
Nedan målningen "Hare över stad" som senare såldes.
 
 

 

Event FÄRGKOD:X Turkous
Ännu ett lyckat event med fokus på Alla Sinnen tillsammas med kollegesystrarna Liselott Lövström och Pia Johansson.
 
 
 
Turkous inspiration från Milano
En presentation av vad en Design week i mialno kan innebära gavs publiken samt en stor portion inspiration från starka turkousa inslag i utställningar och miljöer.
 
 
 
Action-Auktion - en FÄRGKOD:X upplevelse
Vi bjöd som vanligt på extraordinär buffe i tukous omfamning. En Action-Aktion där tre aktörer presenterades, bullar, konstverk och växter auktionerades ut och där förtjänsten gick till av publiken framröstad aktör. Denna gång blev det Hållbara sociala företaget Hönan & Ägget och deras insamling till ett mobilt kafé. Grattis Stina Balkfors med flera!
 
 
 
 
Spännande definitioner i designvärlden - Citat från wikipedia
I en mer begränsad definition betyder formgivning utformningen av gränssnittet mellan produktens funktioner och användaren. Ännu mer begränsat används begreppet för att beteckna ett föremåls utseende eller den del av processen som innehåller element av konstnärligt skapande eller estetiska överväganden. Populärt används ordet också för att beteckna produkter, tjänster eller miljöer med tydligt estetiskt uttryck, som "väl formgiven", "snygg design" eller "tilltalande gestaltad"
 
 
Formex 2013
Egen monter samt inspirationsföreläsningar på trendscenen alla dagar var kul men lite väl späckat. Tack vare kreativa kollegor och duktiga assistenten gick det ändå bra.
 
 
Pepping ....
 
 
På scen med Liselott Lövström - barndomsvän och numera kollega inom inredning
 
 
 
I trendmontern visades flera av mina produkter som nedan mattan Bukett Brown. Styling av Liselott Lövström.
 
 
 
Äntligen hemma mässan 2012
Jag visade tapetmönster,  mattor, design på barnklädmärket millimeter Design Sweden.
 
 
 
 
 
Besökare intresserade av priser och format.
 
 
... hur kiltarna från Favoritsaker.se samspelar med min tryckta mata "Farmors trasor".
 
 
 
Cat Duo auktioneras ut på scen med Martin Timell.
 
 
 
Kreatörsvännen Liselott på plats.