Illustrationer och grafisk design till boken Ta makten för att det funkar
av Leone Milton och Marie Tomicic

 
 
 
  
lllustrationer och grafisk design till boken Normkreativitet i förskolan
av Karin Salmson och Johanna Ivarsson

 
 
 
 
 
 

 
Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2
Författare: Kristina Henkel och Marie Tomicic
Illustratör: Emili Svensson
Boken för alla föräldrar och andra vuxna som vill ge
barn fler möjligheter i en könsstereotyp vardag.
 
Bokunge
"Veckor efter att jag läst den diskuterar jag och min man jämställd barnuppfostran på ett sätt som vi inte gjort tidigare. Och allt förpackat i en bok med lätthanterligt format och väldigt fina illustrationer!"
www.bokunge.se

Modeerska huset
"...med underbart talande och komiska illustrationer av Emili Svensson"
http://modeerskahuset.blogspot.se
 
 
 
Ett äpple till fröken
Författare: Frippe Nilsson
Illustratör: Emili Svensson
 
GöteborgsPosten
"Det är en humoristisk liten utvecklingsroman som funnit en begåvad illustratör i Emili Svensson. De svartvita naivistiska teckningarna bågnar av känslor ..."
http://www.gp.se/kulturnoje
 
Bibliotekstjänst
De mycket uttrycksfulla illustrationerna av Emili Svensson förstärker berättelsens humoristiska ton och bidrar till att boken troligen kommer att uppskattas av många. Kanske är detta en blivande klassiker i samma genre som Ole Lund Kirkegaards Gummi-Tarzan (1976), lättläst och humoristisk men med ett berörande allvar som underton.

Norrtelje Tidning
"Fulsnygga svartvita illustrationer av Emili Svensson kompletterar perfekt. En liten pärla i bokfloden."
Norrtelje Tidning, www.norrteljetidning.se
 
 
 
 

 
Allan och Mike på promenad
Författare: Tora von Platen
Illustratör: Emili Svensson
 
Opsis kalopsis:
"...varsam och genomarbetad tolkning där bild och text, huvudsakligen i dialogform, understödjer och utvecklar varann. Emili Svenssons människor och hundar har ett eget uttrycksfullt formspråk som jag gärna ser mer av."

Boktips
"Men lika viktig som hon är Emili Svensson. Hennes lekfulla bilder ger texten liv och ett stråk av humor. Samarbetet mellan Tora och Emili har blivit en enkel men stark historia. En berättelse där en pojke får vara mjuk och vårdande."
http://www.boktips.net

SVD
" ...växlande perspektiv och kluriga barnfysionomier. Berättelsen litar på att bild och text i samverkan kan skapa en berättelse."

Barnboksprat
"Illustratören Emili Svensson har på ett skickligt sätt fångat rörelserna hos småbarn och det finns många fina detaljer..."
http://www.barnboksprat.se

UNT

"En liten pärla är också Allan och Mike på promenad, i all sin enkelhet. Här får lille Allan agera bebis i låtsasleken med den större killen Mike – allt medan illustrationerna växlar mellan fantasi och verklighet. Sedan skadar det ju som sagt inte att pojkarna här intagit den traditionellt mer kvinnliga leken."